Vesti bune pentru o misiune destinata studierii exoplanetelor

//Vesti bune pentru o misiune destinata studierii exoplanetelor

Vesti bune pentru o misiune destinata studierii exoplanetelor

O rachetă Soiuz operată de către Arianespace pe cosmodromul Kourou va plasa pe orbită satelitul CHEOPS al unei misiuni de cercetare a exoplanetelor.

CHEOPS CHaracterising ExOPlanet Satellite

CHEOPS CHaracterising ExOPlanet Satellite

CHEOPS va împărți călătoria către spațiul cosmic cu încă o încărcătură, cele două urmând să se separe pe rând către propriile orbite.

Arianespace a confirmat că va furniza serviciile de lansare, iar contractul va fi semnat de către Agenția Spațială Europeană (ESA) în săptămânile următoare.

Deși data la care va avea loc lansarea încă nu a fost comunicată, cel mai probabil CHEOPS va fi gata de transportat la Kourou spre sfârșitul anului 2018, atunci când testele vor fi complete.

Aflat în spațiu, CHEOPS – CHaracterising ExOPlanet Satellite – va arunca priviri la stelele din apropiere, deja cunoscute, care au în orbita lor planete.

Prin monitorizare de mare precizie a unei stele, cercetătorii vor examina trecerea unei planete prin fața stelei, fapt care le va permite măsurătoarea exactă a razei acesteia.

Pentru planetele a căror masă este deja cunoscută, va fi descoperită densitatea, fiind furnizate și informații legate de structura acestora.

Aceste informații cheie vor ajuta la înțelegerea procesului de formare a planetelor în raza de masă Terra – Neptun. Misiunea va contribui și la cunoașterea schimbării orbitelor în perioada formării și evoluției planetelor.

CHEOPS va identifica și ținte pentru studii de habitabilitate cooperând cu viitoarele telescoape de sol și de pe orbită, aici incluzând telescopul internațional James Webb Space Telescope a cărui lansare este programată pentru anul următor.

CHEOPS va opera la 700 de kilometri altitudine pe o orbită în jurul Pământului, la 98 de grade față de ecuator. Această orbită oferă temperaturi stabile și iluminare solară constantă între zi și noapte.

Să nu uit: CHEOPS este o misiune ESA în parteneriat cu Elveția și contribuții importante din partea altor zece țări.

 

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: