Va duce explorarea cosmosului catre Agentia Spatiala Globala?

//Va duce explorarea cosmosului catre Agentia Spatiala Globala?

Va duce explorarea cosmosului catre Agentia Spatiala Globala?

Global Space Exploration Conference (GLEX 2017) a început oficial ieri. În deschidere, vicepreședintele Chinei, Li Yuanchcao, a citit participanților o scrisoare semnată de către Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineză, în care s-a evidențiat deschiderea Chinei pentru întărirea cooperării cu comunitatea internațională pentru un viitor mai bun al omenirii.

Pamantul vazut din cosmos

Pamantul vazut din cosmos

Lei Fanpei, președinte al Chinese Society of Astronautics (CSA) și Jean-Yves Le Gall, președintele International Astronautical Federation (IAF), au prezentat mesaje de bun venit celor peste o mie de delegați din 51 de țări.

Această chemare a Chinei către cooperare a reprezentat principala concentrare a liderilor prezenți, care au analizat ideea de creare a unei agenții spațiale globale.

Roberto Battison, președintele Italian Space Agency (ASI) a lăudat acest vis de constituire a agenției spațiale globale și marele impact pe care l-ar avea asupra omenirii, adăugând că o concretizare ar putea avea loc sub forma unui efort final comun canalizat pe trimiterea de oameni pe planeta Marte.

Însă, Pascale Ehrenfreund, Chair of the Executive Board of German Aerospace Center (DLR) a apărat rolul pe care agențiile spațiale naționale îl au în promovarea afacerilor propriilor țări.

La finalul zilei, Jan Woerner, director general al European Space Agengy (ESA) și-a exprimat dorința de a invita comunitatea spațială globală la un concept cooperativ de Sat Selenar.

 

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: