Statia orbitala chineza va ajuta la metenanta telescopului co-orbital

/, Telescop orbital/Statia orbitala chineza va ajuta la metenanta telescopului co-orbital

Statia orbitala chineza va ajuta la metenanta telescopului co-orbital

China va dezvolta și lansa un telescop spațial cu diametrul de doi metri, care va împărți aceeași orbită cu viitoarea stație orbitală a țării, a anunțat Yang Liwei, directorul adjunct al China Manned Space Agency.

Tiangong-2

Tiangong-2

Telescopul va andoca la stația spațială co-orbitală pentru realimentări, schimburi și mentenanță, a dezvăluit Yang la Global Space Exploration Conference (GLEX 2017), conferință aflată în plină desfășurare la Beijing.

Telescopul cosmic va fi utilizat pentru imagini de rezoluție mare, multi-color, precum și pentru măsurători spectroscopice, urmând să furnizeze informații pentru studii astronomice și fizice, a mai spus Yang, care este și primul cosmonaut al Chinei.

China va lansa modulul principal al stației spațiale cu echipaj, în anul 2019, ca și prim pas în completarea primului avanpost cosmic al acestei țări.

Stația va deveni operațională începând cu anul 2022 și va funcționa în orbită cel puțin zece ani.

Componența va fi formată din modulul principal, modulul experimental I și modulul experimental II.

Fiecare modul va cântări peste 20 de tone și împreună, cele trei vor forma o structură în forma literei T, cu modulul principal situat în mijloc, iar modulele destinate experimentelor în laterale.

Cele trei module vor fi echipate cu facilități multirol pentru experimente științifice în mai multe domenii, incluzând aici viața în spațiul cosmic, biotehnologila, fizica fluidelor în microgravitație și combustia, precum și materiale științifice în spațiu.

Stația Spațială Internațională urmând să fie dezactivată în anul 2024, stația spațială chineză va oferi o alternativă promițătoare iar China va deveni singura țară cu o stație spațială permanentă.

Stația spațială chineză va orbita la o distanță de la 340 la 450 kilometri față de suprafața Terrei și va avea la bord un echipaj format din trei membri. Capacitatea maximă va fi de șase membri în perioada rotațiilor echipajelor.

Cosmonauții vor fi transportați către stație cu nave spațiale Shenzhou, iar materialele vor fi transportate cu nave spațiale cargo.

China a trimis prima navă spațială cargo Tianzhou-1 în spațiu acest an, în luna Aprilie.

 

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: