Senatul SUA a confirmat noul sef al NASA

/, Stiri/Senatul SUA a confirmat noul sef al NASA

Senatul SUA a confirmat noul sef al NASA

Senatul Statelor Unite ale americii au confirmat cu cincizeci de voturi pentru și patruzeci și nouă de voturi contra pe Jim Bridenstine în funcția de șef al NASA, deși democrații au avertizat că acesta nu posedă o bază tehnică solidă.

Jim Bridenstine

Jim Bridenstine

Jim Bridenstine, propus de către președintele SUA Donald Trump, este deputat de Oklahoma, veteran al US Navy și fost pilot, devine astfel cel de-al treisprezecelea administrator al National Aeronautics and Space Administration, la șapte luni după ce Trump l-a desemnat pentru această funcție.

În vârstă de 42 de ani, Bridenstine și-a exprimat interesul față de întoarcerea oamenilor pe Lună și a fost un puternic susținător al lui Donald Trump în cursa prezidențială din anul 2016.

Senatorul democrat Bill Nelson din Florida, fost cosmonaut, a declarat critic pe Twitter:

“The NASA administrator should be a consummate space professional – not a politician. He or she must also be a leader who has the ability to bring us toghether on a shared vision for future space exploration.”

Precedentul administrator al NASA, fostul cosmonaut Charles Bolden, a demisionat în luna Ianuarie a anului 2017.

Confirmarea lui Bridenstine se întâmplă după ce Donald Trump a declarat pe Tweeter că democrații întârzie toate nominalizările sale.

 

Iulian Iamandi

Spectator Cosmic

By | 2018-04-24T10:13:14+00:00 April 24th, 2018|Categories: Diverse, Stiri|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: