Rusia va modifica programul spatial pentru a construi o racheta super grea

//Rusia va modifica programul spatial pentru a construi o racheta super grea

Rusia va modifica programul spatial pentru a construi o racheta super grea

Rusia va modifica programul spațial federal pentru a înlesni finanțarea construirii unei rachete purtătoare super grea (SHLLV – Super Heavy Lift Launch Vehicle), a declarat Vladimir Solntsev, director general al RSC Energia.

Angara A5

Angara A5

Mai exact, Soltsev a declarat ca Energia lucrează împreună cu Roscosmos “on proposals to amend the federal space program” pentru a obține fondurile necesare noului proiect.

“We are very hopeful that this will happen this year. Then, the next stage will be to strike a government contract with Roscosmos to develop a draft design of the super heavy-lift launch vehicle.”

Conform directorului companiei Energia, faza de proiectare se va desfășura între anii 2018 și 2019. Până în prezent, experiții au făcut deja o estimare preliminară a lucrărilor de proiectare, care se așteaptă să fie efectuate în comun de către mai multe companii.

Luna trecută, Roscosmos a anunțat la Congresul Internațional Astronautic 2017 desfășurat în Adelaide, Australia, că Rusia intenționează să utilizeze o rachetă purtătoare pentru a trimite componentele stației circumlunare pe orbită.

Mai mult, Rusia ar putea crea până la trei module pentru proiectul Deep Space Gateway, o stație orbitală lunară pe care o va construi Roscosmos împreună cu NASA.

Rusia și SUA au convenit să construiască stația cu sprijinul națiunilor membre BRICS.

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: