Rocket Lab va incerca sa lanseze a doua racheta Electron luna aceasta

//Rocket Lab va incerca sa lanseze a doua racheta Electron luna aceasta

Rocket Lab va incerca sa lanseze a doua racheta Electron luna aceasta

Rocket Lab a anunțat intenția de a efectua o nouă încercare de lansare a micii rachete Electron, în a doua jumătate a lunii acesteia.

Racheta purtătoare Electron aparținând companiei private Rocket Lab

Racheta purtătoare Electron aparținând companiei private Rocket Lab

Rocket Lab are la dispoziție o nouă fereastră de nouă zile pentru misiune și va deschide activitățile de lansare ale lansatorului din Noua Zeelandă pe 20 Ianuarie. Mai exact, cei de la Rocket Lab vor dispune de o fereastră de patru ore în fiecare din cele nouă zile.

Compania Rocket Lab are baza în Statele Unite ale Americii, dar lansatorul și alte operații sunt amplasate în Noua Zeelandă.

Luna trecută Rocket Lab a avut la dispoziție o fereastră de zece zile dar încercările au fost amânate datorită vremii neprielnice.

Mai mult decât atât, pe 11 Decembrie 2017 computerele au anulat lansarea cu numai două secunde înainte de desprindere, datorită detectării de către senzori a unei temperaturi ridicate la oxigenul lichid într-unul din cele nouă motoare ale treptei întâi.

Electron - Rocket Lab

Electron – Rocket Lab

Electron este proiectată să plaseze până la 150 de kilograme încărcătură în orbită circumsolară.

Prima lansare a rachetei Electron a avut loc în luna Mai a anului trecut, dar așa cum deseori se întâmplă în Lungul Marș al cuceririi Cosmosului… Rocket Lab nu a avut parte de succes. Mai bine zis, nu s-a întâmplat un succes total. Mai exact, racheta nu a atins orbita.

Rocket Lab a dat vina pe probleme de telemetrie, sistemul declanșând procedura de siguranță legată de distanță la numai patru minute de la decolare. Deci, racheta n-a avut nimic.

Acum, racheta Electron va transporta instrumente și trei microsateliți, doi de la Spire și unul de la Planet.

Dacă lansarea va fi una de succes, Rocket Lab va merge mai departe cu misiuni comerciale. Următoarea rachetă Electron va fi amplasată pe lansator în luna Februarie, dar nu a fost dezvăluită identitatea beneficiarului – dacă misiunea va fi una comercială.

Iulian Iamandi

Spectator Cosmic

By | 2018-01-16T19:00:16+00:00 January 16th, 2018|Categories: Rachete purtatoare|Tags: , , , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: