Robotul Fedor va zbura primul in noua nava spatiala Federation

/, Stiri/Robotul Fedor va zbura primul in noua nava spatiala Federation

Robotul Fedor va zbura primul in noua nava spatiala Federation

Fedor va fi primul pasager trimis în orbită la bordul noii nave spațiale rusești Federation, a declarat Evgeny Mikrin, proiectantul șef al Roskosmos pentru sisteme spațiale cu echipaj.

Fedor robot

Fedor robot

“The unmanned launch and autonomous flight of our new ship will take place in 2021. But I would like to make a reservation – it will be conditionally unmanned, as it is planned, and all decisions have already been made that the first pilot will be the robot Fedor.”

A declarat Mikrin.

Dmitry Rogozin, adjunctul primului ministru al Rusiei, a declarat legat de trimiterea robotului Fedor în orbită:

“This thing can work without a spacesuit, live not only in a manned spacecraft, but even outside.”

Fedor, pe numele său real Final Experimental Demonstration Object Research, a fost creat de către NGO “Android Technology” și de Fundația Rusă pentru Studii Avansate.

Dezvoltatorii robotului au precizat că androidul este capabil să aleagă independent soluția optimă pentru o sarcină dată, iar dacă este necesar operatorul poate interveni.

Noua navă spațială Federation este proiectată pentru a transporta oameni și încărcături în orbită dar și către Lună. În modul de zbor autonom nava spațială Federation are o autonomie de 30 de zile, iar în staționare pe orbită are o autonomie de până la un an.

Primul zbor al navei spațiale Federation cu echipaj uman la bord este programat pentru anul 2023.

 

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: