Robotul FEDOR va fi primul… cosmonaut la bordul navei spatiale Federatsiya

//Robotul FEDOR va fi primul… cosmonaut la bordul navei spatiale Federatsiya

Robotul FEDOR va fi primul… cosmonaut la bordul navei spatiale Federatsiya

Primul… cosmonaut care va zbura în cosmos la bordul noii nave spațiale rusești Federatsiya va fi o versiune modernizată a robotului umanoid FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research).

FEDOR

FEDOR

Anunțul a fost făcut de către Yevgeny Dudorov, directorul tehnic al companiei constructoare de roboți Android Technology.

“It will be the next version of FEDOR which will be created on the basis of technology that has already been developed … It will most likely get a different name.”

A spus Dudorov, fără să precizeze dacă noul robot va fi botezat FEDOR-2 sau Test Engineer.

Noua navă cosmică a Rusiei (Federatsiya) este proiectată să transporte echipaj uman și cargo atât în orbită joasă cât și pe Lună. Prima astfel de navă cosmică va fi gata cel mai probabil în anul 2021. În regim autonom, Fedaratsiya va putea rămâne în cosmos timp de treizeci de zile sau un an ca și parte a unui sistem de stație spațială. Nava va fi construită în proporție de optzeci de procente din materiale compozite.

Directorul Dudorov a explicat că în timpul zborului robotul va efectua teste care probabil vor duce la posibilitatea ca acesta să controleze nava cosmică în mod autonom sau executând comenzi date de la distanță.

Iulian Iamandi

Spectator Cosmic

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: