O Super-Terra proaspat descoperita a crescut entuziasmul cautarii de planete locuibile

//O Super-Terra proaspat descoperita a crescut entuziasmul cautarii de planete locuibile

O Super-Terra proaspat descoperita a crescut entuziasmul cautarii de planete locuibile

 

Astronomii au descoperit zilele trecute o exoplanetă “Super-Terra” care orbitează în jurul unei stele apropiate, planetă care ar putea fi cea mai promițătoare țintă dintre cele găsite în căutările pentru viață în afara sistemului nostru solar.

Super-Terra

Super-Terra

Botezată LHS 1140b, planeta orbitează în jurul unei stele situate la o distanță de patruzeci de ani lumină în râvnita zonă “Goldilocks” în care este posibilă existența apei lichide.

Aceasta este distanța la care temperatura nu este nici prea caldă, dar nici prea rece. Este fix potrivită.

Așadar, dacă pe LHS 1140b s-ar găsi apa necesară vieții, ar putea exista chiar în formă lichidă și nu sub formă de gheață sau vapori.

Și alte planete au fost descoperite în această zonă temperată, una chiar anunțată cu mare bucurie chiar cu două luni în urmă.

Despre LHS 1140b se cunosc momentan puține informații concrete, între acestea știindu-se că orbita este de numai 25 de zile.

Despre studierea nou-descoperitei exoplanete, Jason Dittmann, de la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics a declarat:

“This is the most exciting exoplanet I’ve seen in decades. We could hardly hope for a better target to perform one of the biggest quests in science — searching for evidence of life beyond Earth.”

 

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: