Luxemburgul atrage parteneri pentru mineritul asteroizilor

//Luxemburgul atrage parteneri pentru mineritul asteroizilor

Luxemburgul atrage parteneri pentru mineritul asteroizilor

O delegație regală a Luxemburgului a vizitat recent NASA Ames Research Center, unde s-a întâlnit cu oficiali ai Administrației Naționale a Spațiului și Aeronauticii, dar și cu antreprenori și investitori din Silicon Valley, pentru a discuta campania luxemburgheză de exploatare a materialelor valoroase de pe asteroizi, luni și planete.

Planetary Resources CEO Chris Lewicki si printul Guillaume

Planetary Resources CEO Chris Lewicki si printul Guillaume

“We are looking to extend and to build new, strong and mutually beneficial ties.”

A declarat prințul Guillaume către audiența prezentă la discuții și recepție.

În anul 2016, Luxemburgul a început să invite parteneri care să se alăture campaniei numite SpaceResources.lu, care continuă să evolueze fiind concentrată pe aspecte financiare, regulatorii și legale, legate de firmele care intenționează să se ocupe de mineritul cosmic.

Anul trecut, Luxemburgul a anunțat intenția de a înființa SpaceResources.lu cu un capital de 200 de milioane de Euro.

Acum, Luxemburgul se pregătește să constituie o agenție spațială cu parteneriat între guvern și capital privat, cu investiții între 70 și 100 de milioane de euro.

Bill Miller, CEO al Deep Space Industries, a declarat că fără Luxemburg ar fi dificil pentru minerii cosmici să găsească finanțare pentru că este vorba de investiții pe multe decenii.

 “None of us really knows exactly when we will extract a lot of material from asteroids. Rarely do venture funds have a decades-long timeframe.”

A adăugat Miller.

Deep Space Industries lucrează cu Luxemburgul la Prospector-X, o misiune de testare a tehnologiilor în LOE (Low Earth Orbit). Aceste tehnologii ar putea fi utilizate în viitoarele misiuni de vânătoare a asteroizilor.

Planetary Resources din Redmond, Washington, ispace din Tokio și OHB Venture Capital din Germania, s-au alăturat SpaceResources.lu.

În timp ce Luxemburgul curtează noi corporații care să se alăture parteneriatului, liderii luxembgurghezi fac proiecte legislative pentru noua industrie. Se preconizează că în această vară Luxemburgul să inaugureze legislația care să asigure corporațiilor luxemburgheze proprietatea asupra metalelor, apei sau gazelor pe care le vor exploata în cosmos.

În contrast cu legislația similară aprobată de Congresul SUA în 2015, legea luxemburgheză nu acoperă doar corporațiile dacă o majoritate a exploatării este proprietate locală.

De asemenea, Luxemburgul are contacte cu reprezentanții altor țări, cum ar fi Japonia, China, Portugalia, Rusia și Emiratele Arabe Unite, pentru convorbiri legate de coordonarea activităților, în loc ca fiecare să cheltuie bani separat în același scop.

Luxemburgul speră ca discuțiile să ducă la acorduri multilaterale și eventual la o actualizare a Outer Space Treaty al ONU, care datează din 1967 și nu precizează cum pot companiile să revendice proprietatea resurselor cosmice.

Cu o armata de numai o mie de oameni, Luxemburgul nu poate fi văzut ca un factor de amenințare și nu atrage suspiciuni cum ar fi atras o superputere militară care ar fi încercat să obțină modificarea Outer Space Treaty.

Mineritul cosmic este esențial expansiunii omenirii în sistemul solar, astfel asteroizii ar putea deveni o importantă sursă de apă și combustibil pentru misiunile de explorare, iar metalele de pe asteroizi ar putea ajuta la plata cheltuielilor de explorare.

“It is easy to calculate that even a relatively small metal asteroid has enough platinum group metals to be worth — and I use a very technical term — a bazillion dollars or Euros,” “I don’t know what the exchange rate is right now, but they are roughly similar. That’s why investment in Luxembourg is a good deal right now for Americans.”

A declarat Peter Worden, fost director al NASA Ames, în prezent membru în conducerea SpaceResources.lu.

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: