India va lansa in Mai o racheta purtatoare cu capacitate sporita

//India va lansa in Mai o racheta purtatoare cu capacitate sporita

India va lansa in Mai o racheta purtatoare cu capacitate sporita

 

Indian Space Research Organization (ISRO) a planificat pentru luna Mai lansarea unei rachete purtătoare capabilă să plaseze în orbită sateliți mai grei.

Geosynchronous Satellite Launch Vehicle MK III

Geosynchronous Satellite Launch Vehicle MK III

“Next month, we have scheduled the launch of GSLV-Mk III-D1.”

A declarat Kiran Kumar, președinte al ISRO, citat de agenția de presă PTI.

GLSV-Mk III-D1, adică Geosynchronous Satellite Launch Vehicle Mark III, este o rachetă dezvoltată de către ISRO pentru a transporta un vehicul cosmic cu echipaj la bord.

Conform informațiilor oficiale, racheta purtătoare va fi capabilă să plaseze până la 4000 de kilograme în GTO (Geostationary Transfer Orbit) și până la 8000 de kilograme în LEO (Low Earth Orbit).

“Once we build our own four-tonne capacity, we will be able to significantly reduce our launch from outside; then we are also looking at building satellites within that four-tonne capacity so that you can do all the launches within the country.”

A mai spus Kumar.

Lansarea din luna Mai va reprezenta primul zbor de dezvoltare a rachetei GSLV și va avea loc de pe Satish Dhawan Space Centre sau Sriharikota High Altitude Range (SDSC SHAR) de pe inslua Sriharikora, din estul Indiei.

Racheta purtătoare utilizată în prezent de către ISRO pentru lansări interne este PSLV (Polar Satellite Launch Vehicle), care poate plasa sateliți de mici dimensiuni (până la 1425 kilograme) în GTO și până la 3800 kilograme în LEO.

 

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: