Constructia la Vostochny a rampei de lansare pentru Angara va costa 58 miliarde de ruble

/, Rachete purtatoare/Constructia la Vostochny a rampei de lansare pentru Angara va costa 58 miliarde de ruble

Constructia la Vostochny a rampei de lansare pentru Angara va costa 58 miliarde de ruble

Ministrul adjunct al Apărării din Federația Rusă, Timur Ivanov, a inspectat cosmodromul Vostochny unde va începe anul acesta construcția rampei de lansare destinată rachetelor Angara.

Angara A5

Angara A5

Ivanov s-a întâlnit la Vostochny și cu Igor Komarov, șeful Roskosmos, precum și cu reprezentanți ai complexului militar subordonat, care i-au prezentat o analiză a progreselor la lucrările desfășurate pe cosmodrom.

“The approximate cost of building a launching table for Angara will be 58 billion rubles, the work will begin this year and be completed by 2023.”

A raportat lui Ivanov un reprezentant al institutului de proiectare.

De asemenea, T. Ivanov a inspectat și Complexul pentru Operații în Zona de Cădere, proiectat pentru căutarea și transportul componentelor desprinse din rachetele purtătoare.

Reprezentanții Roskosmos au raportat că spațiile pentru parcarea elicopterelor Mi-26 și Mi-8, depozitele, drumurile și căile ferate urmează să fie construite în cosmodrom.

Angara este o familie de rachete purtătoare rusești, care cuprinde mai multe clase, de la rachete ușoare la grele. Angara a fost creată pentru a înlocui rachetele Proton-M și Rokot. Față de rachetele pe care le va înlocui, utilizează componente de combustibili ecologici.

Până în prezent au fost efectuate numai două lansări cu Angara, ambele de pe cosmodromul Plesetsk: racheta ușoară 1.2 PP, lansată în Iulie 2014, respectiv racheta grea Angara-A5 în Decembrie 2014.

Recent s-a comunicat că prima lansare a unei rachete purtătoare Angara de pe cosmodromul Vostochny este planificată pentru anul 2021.

Separat, International Launch Services (operator al rachetelor Proton-M și Angara aparținând fabricantului de rachete Krunichev Space Center) are în plan lansări comerciale cu racheta Angara în anul 2020, fapt care va duce la abandonarea treptată a rachetelor Proton-M.

 

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: