China va efectua in 2018 peste 40 de lansari in cosmos

//China va efectua in 2018 peste 40 de lansari in cosmos

China va efectua in 2018 peste 40 de lansari in cosmos

Analiștii de specialitate afirmă despre China că își întărește capabilitățile aeropațiale în domenii cum ar fi cercetarea, utilizarea în scopuri comerciale dar și militare. Ce i-a convins pe specialiști să afirme așa ceva? Păi, cum ziceam în titul… China va efectua în 2018 peste patruzeci de lansări în cosmos.

China in Cursa spatiala

China in Cursa spatiala

China Aerospace Science and Techonology Corporation (CASTC), principalul contractor al programului spațial chinezec, a susținut o sesiune de planificare pentru anul 2018, anunțând că va efectua 35 de lansări acest an, incluzând racheta purtătoare grea Long March-5, sonda selenară Chang’e 4 și sateliți ai rețelei de navigație BeiDou.

O altă companie de stat, China Aerospace Science and Indutry Corporation (CASIC), va efectua de asemenea câteva lansări, incluzând racheta purtătoare ușoară cu combustibil solid Kuaizhou, în principal pentru scopuri comerciale.

“The number of expected space-related activities in 2018 is unprecedented in Chinese history and will make China the country with the most space launches in 2018.”

A declarat unul dintre experți.

Kuaizhou-11, despre care am scris aici, este o rachetă purtătoare ușoară cu combustibil solid și este programată pentru lanarea de debut în prima jumătate a anului 2018.

China News Service a anunțat că s-a semnat un contract între CASIC și clienți chinezi pentru lansarea a patru rachete Kuaizhou-1A în același timp în a doua jumătate a anului 2018, racheta Kuaizhou-1A urmând să lanseze patru sateliți într-o săptămână.

Science and Technology Daily a anunțat că planurile Chinei cuprind lansarea a 18 sateliți destinați formării rețelei de navigație Beidou-3.

Până în anul 2020 vor fi lansați 35 de sateliți Beidou-3.

 

Hm. Cel mai probabil, în 2018 majoritatea știrilor legate de spațiul cosmic vor fi legate de China și lungul marș din noua Cursă spațială.

Iulian Iamandi

Spectator cosmic

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: