Capsula spatiala Dragon a revenit pe Terra

/, Statii orbitale/Capsula spatiala Dragon a revenit pe Terra

Capsula spatiala Dragon a revenit pe Terra

Capsula spațială cargo Dragon aparținând companiei private americane Space X a revenit pe Pământ după o lună în care a fost andocată la Stația Spațială Internațională completând misiunea de aprovizionare a laboratorului orbital.

Dragon - Capsulă spațială aparținând Space X

Dragon – Capsulă spațială aparținând Space X

De pe pagina de Facebook a Space X aflăm că în prezent capsula cargo Dragon a fost recuperată după amerizarea în Oceanul Pacific și va fi predată NASA (National Aeronautics and Space Administration).

NASA informează că Dragon a amerizat în Oceanul Pacific, la Vest de Baja California, având la bord o încărcătură formată din aproximativ 4100 livre de mostre științifice și tehnice de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

După descărcarea materialelor aduse pe planetă, Dragon va fi pregătită pentru întoarcerea în spațiu de către Space X în McGregor, Texas.

Dragon este singura navă spațială capabilă să aprovizioneze în prezent Stația Spațială Internațională și  să revină pe Terra cu încărcătură cargo la bord.

Capsula a fost lansată de pe Space Launch Complex 40, Cape Canaveral Air Force Station din Florida pe 15 Decembrie 2017. Dragon a avut la bord o încărcătură de aproximativ 4800 de livre cu provizii și încărcătură științifică.

Andocarea la Stația Spațială Internațională a avut loc pe 17 Decembrie anul trecut.

Capsula spatiala Dragon recuperata din Oceanul Pacific - Ianuarie 2018

Capsula spatiala Dragon recuperata din Oceanul Pacific – Ianuarie 2018

Aceasta a fost cea de-a treisprezecea misiune comercială de aprovizionare efectuată de către compania Space X.

De mai bine de 17 ani, oamenii au trăit și au lucrat continuu la bordul Stației Spațiale Internaționale, punând umărul la avansul tehnologic și demonstrând noi tehnologii, efectuând astfel descoperiri științifice care nu ar fi fost posibile pe Pământ, rezultate care vor duce între altele la explorări umane și robotice mai adânc în spațiul cosmic.

Stația Spațială Internațională a găzduit peste 200 de cosmonauți din 18 țări și 2100 de investigații științifice ale cercetătorilor din peste 95 de țări.

 

Iulian Iamandi

Spectator Cosmic

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: