BulgariaSat-1 va fi trimis pe orbita luna viitoare

//BulgariaSat-1 va fi trimis pe orbita luna viitoare

BulgariaSat-1 va fi trimis pe orbita luna viitoare

Un satelit de comunicații construit pentru un operator din Bulgaria va fi a doua încărcătură care va fi lansată de o rachetă Falcon 9 reutilizată.

BulgariaSat-1

BulgariaSat-1

Într-un comunicat de presă, cei de la BulgariaSat au declarat că satelitul lor este programat pentru lansare la jumătatea lunii Iunie cu o rachetă Falcon 9 de pe Cape Canaveral, Florida.

Prima treaptă a rachetei Falcon 9 va fi aceeași care a lansat 10 sateliți Iridium Next de pe Vanderberg Air Force Base, California, în luna Ianuarie a acestui an.

Maxim Zayakov, CEO al BulgariaSat, a declarat că reutilizarea primei trepte scade prețul de cost și face posibilă lansarea de sateliți proprii pentru țările mai mici.

Compania nu a dezvăluit prețul pe care îl va plăti pentru lansare, inclusiv reducerea de preț pentru folosirea unei trepte reutilizate.

Prețul de listă pentru o rachetă Falcon 9 este de 62 de milioane de dolari americani la o lansare programată în anul 2018, conform saitului oficial al SpaceX.

Lansarea va fi cea de-a doua în care SpaceX folosește într-o misiune o treaptă întâi utilizată la o lansare anterioară. Pe 30 Martie, o rachetă Falcon 9 a plasat în orbită satelitul SES-10 pentru operatorul SES, utilizând o treaptă întâi folosită pentru o misiune cargo de aprovizionare a cărui client a fost NASA în luna Aprilie a anului 2016.

SpaceX a anunțat planurile de a zbura câteva misiuni anul acesta cu trepte întăi reutilizate.

BulgariaSat-1 are o masă estimată la 4000 de kilograme și conține un total de 32 transpondere în Banda Ku. Durata de viață planificată a satelitului bulgar este de 15 ani.

Aât. Dar așteptăm vești loco.

 

By | 2017-05-10T15:02:56+00:00 May 10th, 2017|Categories: Sateliti|Tags: , , , , , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

%d bloggers like this: